Milli Eğitim Bakanlığınca ülke genelinde 90 bine yakın özel yetenekli öğrenciye, farklılaştırılmış eğitim ortamının sunulduğu destek eğitim odalarındaki öğretmenlerce uygulanmak üzere etkinlik kitapları hazırlandı.
Ülke genelinde 12 bin 720 destek eğitim odası
MEB Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Numanoğlu, BİLSEM’lerde eğitim alan öğrencilere, kendi okullarında, akranlarından ayrılmadan destek eğitim odalarında da destek verdiklerini, bu kapsamda Türkiye genelinde toplam 12 bin 720 destek eğitim odası açıldığını aktardı.
Özel yetenekli öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarabilmelerini sağlamak amacıyla farklılaştırılmış ve zenginleştirilmiş etkinliklerin önemine işaret eden Numanoğlu, bu amaçla destek eğitim odası etkinlik kitapları hazırladıklarını kaydetti.
Destek eğitim odası etkinlik kitapları için, ilkokul 2’nci sınıftan, ortaokul 8’inci sınıfa kadar temel branşların dikkate alındığını anlatan Numanoğlu, bu kapsamda ilkokulda Türkçe, matematik, hayat bilgisi, sosyal bilgiler ve fen bilgisi olmak üzere beş, ortaokulda ise Türkçe, matematik, fen bilgisi ve sosyal bilgiler olmak üzere dört kitap hazırladıklarını dile getirdi.
Genel Müdür Kemal Varın Numanoğlu, etkinlik kitaplarına ilişkin şu bilgileri verdi:
“Özel yetenekliler alanında çalışan öğretmen ve akademisyenlerin özverili çalışmaları sonucunda hazırlanan kitaplarda, ilkokul kademesi için 180, ortaokul kademesi için 180 olmak üzere toplam 360 etkinlik yer alıyor. Öğrencilerin örgün eğitimde devam ettikleri sınıf düzeyi kazanımları zenginleştirilerek oluşturulan etkinlikler, soru sorma, sorgulama, derinleşme ve fikir üretme akışında hazırlandı. Farklı disiplinlerden yararlanılarak hazırlanan etkinliklerle disiplinler arası etkileşim de sağlanmaya çalışıldı. Öğretmenler, destek eğitim odalarında öğrenim gören özel yetenekli öğrencilerin bireysel özelliklerine göre etkinliğin içeriğini, öğrenme-öğretme sürecini ve ürünlerini çeşitlendirerek ihtiyaç duyulan uyarlamalarla bireyselleştirebilecek. Dolayısıyla etkinlikler, öğretmenlere, doğrudan kullanılabilme olanağı sağlanmasının yanında öğrencilerin ihtiyaçları doğrultusunda etkinliklerin nasıl zenginleştirilebileceğine ilişkin de yol haritası sunuyor.“
Numanoğlu, öğrencilerin potansiyellerini gerçekleştirmelerinde, öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin ve materyal desteğinin de önemli olduğunu vurguladı. Bu nedenle destek eğitim odalarında görev alacak öğretmenlere yönelik yeni hedefler belirlediklerini aktaran Numanoğlu, özel yetenekli öğrencilerin temel özellikleri, eğitim ihtiyaçları ve eğitsel düzenlemeleri gibi konular hakkında destek olmak amacıyla Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü ile mesleki gelişim eğitimleri planladıklarını ifade etti.
Kemal Varın Numanoğlu, destek eğitim odalarında kullanılması amacıyla özel yetenekli öğrencilere yönelik materyal setlerinin ulaştırılması için hazırlıkların devam ettiğini belirtti.
3. ve 4. Sınıflar Fen Bilimleri Kitabına Ulaşmak İçin Tıklayınız.
2. ve 3. Sınıflar Hayat Bilgisi Kitabına Ulaşmak İçin Tıklayınız.
2, 3 ve 4. Sınıflar Matematik Kitabına Ulaşmak İçin Tıklayınız.
5, 6 ve 7. Sınıflar Matematik Kitabına Ulaşmak İçin Tıklayınız.
4. Sınıf Sosyal Bilgiler Kitabına Ulaşmak İçin Tıklayınız.
5, 6 ve 7. Sınıflar Sosyal Bilgiler Kitabına Ulaşmak İçin Tıklayınız.
2, 3 ve 4. Sınıflar Türkçe Kitabına Ulaşmak İçin Tıklayınız.
5, 6 ve 7. Sınıflar Türkçe Kitabına Ulaşmak İçin Tıklayınız.