mebduyurular, meb, duyuru, eğitim, okul, sınav, takvim, okulöncesi, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, öğrenci, öğretmen, veli, yönetici, idareci, atama, kpss, ösym, bakan, personel, milli eğitim, tayin, ekys, kitap, okullar ne zaman açılacak, ekders, mahmut özer, mebpersonel, memur, memurlar, ajans, kamu, haber
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
SON DAKİKA
Öğretmenler ara tatilde idari izinli sayılacak, seminerleri online alacak
Öğretmenlere Sınav Görevi
MEB Personeline Başarı, Üstün Başarı Belgesi ve Ödül Verilmesine Dair Yönerge
Ticaret Bakanlığı’na 988 Yeni Personel Alınacak
Kastamonu Üniversitesi Personel Alım İlanı (Son Başvuru: 21.03.2025)
Aydın Adnan Menderes Üniversitesi Personel Alımı (Son Başvuru: 21.03.2025)
Kayseri Üniversitesi Personel Alım İlanı (18.03.2025)
Erciyes Üniversitesi Personel Alımı (Son Başvuru: 17.03.2025)
Afyon Kocatepe Üniversitesi 20 Personel Alım İlanı (Son Başvuru: 17 Mart 2025)
Orman Genel Müdürlüğü 4500 İşçi Alım İlanı (14.03.2025)
2025 Yılı Bilim ve Sanat Merkezleri (BİLSEM) Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Süreci Ön Değerlendirme Uygulama Sonuçları Açıklandı
Ülke Geneli Ortak Sınavlara Yönelik Konu Soru Dağılım Tabloları Yayımlandı
Öğrencilerden Sağlık Raporu İstenmesi Hakkında Resmi Yazı
Aileler, 2025 Yılında Sinemayı %40 İndirimli İzleyecek
ÖSYM, 2025 EKYS Sorularını ve Cevaplarını Paylaştı
Bursa Uludağ Üniversitesi – 142 Personel Alım İlanı (Son Başvuru: 14.03.2025)
Bursa Teknik Üniversitesi Personel Alım İlanı (Son Başvuru: 13.03.2025)
Maden Tetkik ve Arama Genel Müdürlüğü – Personel Alım İlanı (10.03.2025)
Abdullah Gül Üniversitesi – SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIM İLANI (Son Başvuru: 05.03.2025)
“Aile Eğitim Bülteni” Şubat Sayısı Yayınlandı
Millî Eğitim Bakanlığı Akademi Giriş Sınavı (MEB-AGS): Örnek Sorular
Öğretmenlere Sınav Görevi
MEB, Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yaptı
1381 Engelli Öğretmen Atama Takvimi Açıklandı
Aile Bakanlığı’ndan çocuklara “Benim Güvenli İnternetim” kitabı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Cumhurbaşkanı: “Bu ay sonunda 15 bin öğretmen ataması daha yapıyoruz.”

Cumhurbaşkanı: “Bu ay sonunda 15 bin öğretmen ataması daha yapıyoruz.”
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ocak ayının sonunda 15 bin yeni öğretmenin atamasının yapılacağını açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmasının satır başları şöyle;

Milli Eğitim Bakanlığımız ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın iş birliğinde gerçekleştirilen organize sanayi bölgelerindeki mesleki eğitim merkezleri projesi ülkemizin temel ihtiyaçlarından birini daha gideriyor. Ülkemizde üretimin ve istihdamın lokomatifi haline gelen organize sanayi bölgelerimiz eğitim alanında sorumluluk üstleniyor.

Millet olarak uzun yıllardır kabuğumuzu kırmanın mücadelesini veriyoruz. 2002’den itibaren tarihin en büyük ivmesini yakalamış olsak da Türkiye’nin kalkınma mücadelesi çok daha eskilere dayanır. Kesintisiz savaşlar sebebiyle çabalarımız sekteye uğrasa da kalkınma hamlelerimizi bir şekilde sürdürmeyi başardık.

Avrupa ve Asya ülkeleri başta olmak üzere dünyada sanayileşmenin hız kazandığı dönemde biz kendi iç meselelerimizle uğraşmaktan önümüze gelen fırsatları değerlendiremedik. Her 10 yılda bir tekrarlanan darbeler nedeniyle Türkiye çok yaralar aldı, bedeller ödedi.

Türkiye, ekonomide üretim ve sanayileşme alanında içine hapsedildiği cendereyi kırmayı bir türlü başaramadı.

Aslına bakılırsa ülkemizin her alanda olduğu gibi sanayileşme konusunda da geri bırakılması kötü niyetli bir senaryonun eseridir. Sanayimizi geliştirmek için adım atan müteşebbislerimizin önü ayak oyunları ile kesilmesi, idealist siyasetçilerimizin alay konusu yapılması gayet bilinçli eylemlerdir.

Ülkemiz 1950’lerdeki, 1970’lerdeki, 1990’lardaki büyük dönüşümleri hep kaçırdı. Aşağı yukarı aynı şartlarda kalkınma yarışına girdiğimiz ülkeler hızla gelişirken biz geri kalmışlığa mahkum edildik.

Bu sürecin bir tarafında eğitim-öğretim de vardı. Eğitim-öğretim meselesinde ayağı bu topraklara basan özgürlükçü bir sistem yerine formatlayan, dayatmacı modeller tercih edildi.

Darbe ve vesayet dönemlerinde eğitim sistemimize yapılan anti demokratik müdahalelerle eğitim sistemimiz iyice çıkmaza sürüklendi.

Göreve geldiğimizde her alanda olduğu gibi eğitimde de sorunlarla boğuşan Türkiye manzarası ile karşılaştık. Toplumumuzun tüm kesimleri adeta kan ağlıyordu. Hemen kolları sıvadık ve milletimize Türkiye’yi dört ana sütun üzerinde yükseltme sözünü verdik. Eğitim, sağlık, adalet ve emniyet olduğunu ifade ettik. Hamdolsun bu sözümüze de hep sadık kaldık. 2002 yılında eğitime bütçeden 7,5 milyar lira ayrılmışken, 2022 yılında bu rakam yüksek öğretim dahil 274 milyar 384 milyon liraya çıktı. Derslik sayımızı 343 binden 606 bin seviyesine taşıyarak ülkemizin dört bir yanını modern eğitim kurumlarıyla donattık. Bu ay sonunda 15 bin öğretmen ataması daha yapıyoruz.

Kız öğrencilerimize özellikle yönelik ötekileştirici, baskıcı uygulamaları ortadan kaldırarak her seviyede eğitime katılımlarını artırdık. Hali hazırda temel eğitimde kız ve erkek çocuklarımız eşit oranda eğitime erişmiş durumdadır. Ancak ülkemizde halen bazı çevrelerin kız çocuklarımızın eğitim haklarını özgürce kullanmasından rahatsızlık duyduklarını biliyoruz. Buradan dikta hevesleri depreşenlere şu ikazı yapmak istiyorum.

Tek parti faşizminin geride bıraktığı acı hatıraları milletimize bir daha kimse yaşatamaz. Kız çocuklarımızla okulları arasına yeni duvarların örülmesine izin vermeyiz. Eğitim öğretim özellikle de kaliteli eğitim aydınlık yarınlarımızın teminatıdır.

İstihdamın artırılması için mesleki eğitime özel önem veriyoruz. Ancak eğitim gibi yıkmanın ve bozmanın kolay yapmanın ve ihya etmenin zor olduğu meselede geçmişin hatalarını telafi etmek unutmayın zaman alıyor. Buna rağmen attığımız adımlarla bunlar çok önemli, OECD ülkelerinin ortalamasının altına düşen mesleki eğitimin orta öğretimdeki payını biz yeniden yükselttik. Orta öğretimden yeni mezun olanlar arasından mesleki eğitim mezunu oranı yüzde 43’e yükseldi.

Açacağımız uluslararası mesleki ve teknik anadolu liseleri ile hem kendi evlatlarımıza yeni ufuklar açacak hem de gönül coğrafyamızdan gelen gençlere mesleki eğitim imkanı sağlayacağız.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.