Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), eğitim-öğretim kurumlarının tüm paydaşlarının öğrenme sürecine etkin bir şekilde dâhil olduğu ve öğrenme çıktılarının ürüne dönüştüğü bir okul kültürünü oluşturmada okul yöneticilerine ve öğretmenlere kılavuzluk etmesi amacıyla “Bilgi ve Beceri Bütünlüğünde Öğrenen Okul Kültürü Yönetici ve Öğretmen Rehber Kitabı” yayımlandı.
MEB; akademik eğitim kapsamında kazandıkları bilgileri becerilere dönüştüren ve bu becerileri günlük yaşamda karşılaştıkları sorunları çözmede kullanan öğrenciler yetiştirmeyi hedeflemektedir.
“Bilgi ve Beceri Bütünlüğünde Öğrenen Okul Kültürü Yönetici ve Öğretmen Rehber Kitabı” yönetici ve öğretmenlere sürekli öğrenen, kendini yenileyen, her koşulda öğrenmeyi motive eden, insan kaynağını geliştirmenin önemini ortaya koyan, okulun tüm paydaşları tarafından benimsenen ve okulu çatışmadan koruyan bir okul kültürü oluşturma konusunda rehberlik edecek.
Öğrenen okul kültürüne sahip okullarda yönetici-öğretmen, öğretmen-öğretmen, öğretmen-öğrenci, öğretmen-veli, yani bütün okul paydaşları arasında iş birliği vardır. Öğrenen okul kültürünü iyi işleten okullar öğrenmeyi bir araç olarak kullanarak daha üretken hâle gelme fırsatı yakalamış olacak.
“Bilgi ve Beceri Bütünlüğünde Öğrenen Okul Kültürü Yönetici ve Öğretmen Rehber Kitabı”nda okulun özellikleri, öğrenen okul kültürünün oluşmasında yöneticinin, öğretmenin, öğrencinin ve velinin rolleri, öğrenen okuldan üretken okula geçebilmede neler yapılabileceği, hem öğrenen okul uygulama örnekleri hem de üretken okul uygulama örnekleri ile model önerisi yer alıyor.
Bilgi ve Beceri Bütünlüğünde Öğrenen Okul Kültürü Yönetici ve Öğretmen Rehber Kitabı’na ulaşmak için tıklayınız.