mebduyurular, meb, duyuru, eğitim, okul, sınav, takvim, okulöncesi, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, öğrenci, öğretmen, veli, yönetici, idareci, atama, kpss, ösym, bakan, personel, milli eğitim, tayin, ekys, kitap, okullar ne zaman açılacak, ekders, mahmut özer, mebpersonel, memur, memurlar, ajans, kamu, haber
DOLAR
32,4990
EURO
34,8939
ALTIN
2.406,61
BIST
10.391,89
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Hafif Yağmurlu
33°C
Ankara
33°C
Hafif Yağmurlu
Cuma Az Bulutlu
26°C
Cumartesi Açık
28°C
Pazar Az Bulutlu
29°C
Pazartesi Az Bulutlu
30°C
SON DAKİKA
MEB Özel Eğitim Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
İlkokul Kitaplarında Kullanılacak Yeni Alfabe ve Rakam Fontu
2024 Yılı Tercih Danışmanlığı Birimleri Uygulama Esasları
2024 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değişikliği Sonuçları
2024 Mayıs Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınava Çağrılan Adaylara Ait Alan Bazlı Taban Puanlar
Öğretmenlere 6 Sınav Görevi
2024-YKS Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları Yayımlandı
2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı Sene Sonu İş ve İşlemleri (Resmi Yazı)
MEB Tasarruf Tedbirleri Genelgesi Yayımladı
2024 Yılı Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu
Yurt Dışında Görevlendirilecek Okutman ve Öğretmenlerin 13 – 21 Mayıs 2024 Tarihleri Arasında Yapılan Temsil Yeteneği Sınavı Sonuç Bilgileri
MEB, 2024-2025 eğitim öğretim yılına ait çalışma takvimini açıkladı.
2023 YLSY – Yurt Dışında Lisansüstü Öğrenim Görmeye Hak Kazanan Öğrencilerin Açıklanması
Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınav Rehberi Yayımlandı
Öğretmenlerin 2024 Haziran Mesleki Çalışma Eğitimleri
Öğretmenler, Yaz Dönemi Mesleki Çalışma Programına İstedikleri İllerde Katılabilecek
20 bin Sözleşmeli Öğretmen Ataması için Başvuru Duyurusu Yayımlandı
2024 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Sınav Sonucu
2024-2025 DYK Takvimi ve Kılavuzu
Öğretmenlere Sınav Görevi
Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Kılavuzu Yayımlandı
2024 Yılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Ataması Sonuçları
20 bin öğretmen ataması yapılacak
2024 Yılı Millî Eğitim Bakanlığına Bağlı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Öğretmen Atamasına İlişkin Kılavuz
6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremler Sonrasında İller Arası Yer Değiştiren Öğretmenlere Deprem Öncesinde Görev Yaptıkları İllere İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Hizmetiçi Eğitimde Yol İzni Var mı?

Hizmetiçi Eğitimde Yol İzni Var mı?
A+
A-

Soru 1) Hizmetiçi eğitim süresinde yıllık izin kullanılır mı?

Cevap 1) Hizmetiçi eğitim süresince yıllık izin kullanılamaz. (Eğitime katılanlar, eğitim süresince 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 104. maddesinin A, B, C fıkraları dışında izin kullanamazlar.)

 

Soru 2) Hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde devamsızlık hakkı var mı?

Cevap 2) Hizmetiçi eğitim faaliyetlerine haftada bir günden fazla devam etmeyenlerin faaliyetle ilişiği kesilir.

 

Soru 3) Hizmetiçi eğitime katılanlar, acil durumlarda Eğitim Yöneticisi’nden izin alabilir mi?

Cevap 3) Eğitim yöneticisi, gerekli hallerde acil bir durumu ya da hastalığı mazeret olarak kabul edebilir. Eğitim yöneticisinin mazeret olarak kabul ettiği günlerin sayısı en fazla haftada bir (1) iş günü kadar olabilir.

 

Soru 4) Hizmetiçi eğitimde disiplin maddeleri uygulanır mı?

Cevap 4) Eğitim faaliyetine katılanlar, öğretim programında yer alan faaliyetlere katılmak ve bunların gerektirdiği çalışma ve ödevleri yapmak zorundadırlar. Eğitim faaliyetlerini engelleyici ve aksatıcı tutum ve davranışları görülenlerin eğitim yöneticisi tarafından faaliyetle ilişiği kesilir. Durumonaya bağlanmak üzere en hızlı şekilde (fax, telefon) mahalli hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde valiliklere, Bakanlıkça yapılan hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde Daire Başkanlığı’na bildirilir. Bu gibiler hakkında 657 sayılı Kanunun disiplin hükümleri uygulanır.

 

Soru 5) Hizmetiçi eğitimin süresi ne kadardır?

Cevap 5) Hizmetiçi eğitim faaliyetlerinin haftalık çalışma saati (25) ders saatinden az, (40) ders saatinden fazla; günlük çalışma saati (4) ders saatinden az, (10) ders saatinden fazla olamaz. Günlük ders saatleri (50) dakika, blok ders saati ise (90) dakikadır. Mahalli hizmetiçi eğitim faaliyetlerinde haftalık çalışma saati (10) ders saatinden az olamaz.

 

Soru 6) Hizmetiçi eğitimde sınav nasıl yapılır?

Cevap 6) Sınavların yapılması ve değerlendirilmesinde aşağıdaki hususlara uyulur.
a) Sınavlar, öğretim programının amaçlarına göre yazılı, sözlü, uygulamalı ya da hem yazılı hem sözlü hem de uygulamalı olarak yapılabilir.
b) Sınavla ilgili tedbirler, eğitim yöneticisi, yardımcısı, eğitim merkezi müdürü ve eğitim görevlileri tarafından ortaklaşa alınır.
c) Sınav sonuçları eğitim görevlileri tarafından değerlendirilir.
d) Sınavlarda boş cevap kağıdı verenlere 0 (sıfır) puan verilir.
e)Faaliyete katılanların başarı ortalamaları bulunurken, faaliyet süresince yapılan yazılı, sözlü, uygulamalı, ya da hem yazılı hem sözlü, hem de uygulamalı sınavlardan alınan notların aritmetik ortalaması alınır.
f) Faaliyet süresince eğitim görevlilerinin ayrı ayrı sınav yapmaları halinde her eğitim görevlisi sınav kağıtlarını, cevap anahtarını ve sınav puanlarını çizelgeye yazar ve eğitim yöneticisine teslim eder. Eğitim yöneticisi faaliyet sonunda puanların aritmetik ortalamasını alarak sonucu değerlendirme formuna yazar.
h) Sınavların faaliyet sonunda yapılması halinde eğitim görevlileri sınav kağıtlarını, cevap anahtarını ve sınav puanlarını çizelgeye yazar ve eğitim yöneticisine teslim ederler. Eğitim yöneticisi puanları değerlendirme formuna yazar. Bu form, eğitim yöneticisi ve eğitim görevlileri tarafından imzalanır.
Eğitim sonunda sınavlardan herhangi birine mazeretsiz olarak katılmayanlar başarısız sayılırlar. Ayrıca, haklarında 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun disiplin hükümleri uygulanır.

 

Soru 7) Hizmetiçi Eğitim sınavında başarısız olunursa ne olur?

Cevap 7) Başarılı olanlara başarı belgesi verilir. Başarısız olanlara da katılma belgesi verilir.

 

Soru 8) Hizmetiçi Eğitim sınavında geçme notu kaçtır?

Cevap 8) Sınavlarda verilen puanlar ve bunların değerleri aşağıdadır.
85- 100 – Pekiyi
65-84 – iyi
45-64 – Orta
45 ve daha fazla puan alanlar başarılı, 44 ve daha az puan alanlar ise başarısızdır.

 

Soru 9) Hizmetiçi Eğitim aynı görev yerinde yapılması halinde gündelik verilir mi?

Cevap 9) Eğitimin görev yerinde yapılması halinde eğitime katılan personele kurs gündeliği verilmez.

 

Soru 10) Hizmetiçi eğitime kabul olunduktan sonra, “mazeretsiz olarak” hizmetiçi eğitime gidilemeyebilir mi?

Cevap 10) Bakanlık, mazeretsiz olarak katılmayanlar hakkında yasal işlem yapabilmektedir.

 

Soru 11) Hizmetiçi eğitime gidiş-geliş için yol izni verilir mi?

Cevap 11) Hizmetiçi eğitime katılacaklar, faaliyetin başlama tarihinden bir önceki gün, faaliyet süresince ve faaliyet bitiş tarihinden sonraki gün görevli/izinli sayılır.

Yorumlar

  1. Burak Yılmaz dedi ki:

    İl dışındaki hizmet için faaliyetlerle ilgili bir gün öncesinden ve bir gün sonrasından izinli sayıldığımıza dair resmi yazıyı paylaşabilir misiniz?

  2. Ünal Kılıçarslan dedi ki:

    İyi akşamlar,
    Son maddede geçen “öğretmenler, faaliyetten önceki gün ve faaliyetten sonraki gün de görevli izinli sayılırlar” ibaresinin mevzuatta geçtiği bölüm nerededir?

error: MEBDUYURULAR