mebduyurular, meb, duyuru, eğitim, okul, sınav, takvim, okulöncesi, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, öğrenci, öğretmen, veli, yönetici, idareci, atama, kpss, ösym, bakan, personel, milli eğitim, tayin, ekys, kitap, okullar ne zaman açılacak, ekders, mahmut özer, mebpersonel, memur, memurlar, ajans, kamu, haber
DOLAR
34,3061
EURO
37,1912
ALTIN
3.018,65
BIST
8.885,00
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Çok Bulutlu
14°C
Ankara
14°C
Çok Bulutlu
Pazar Az Bulutlu
11°C
Pazartesi Az Bulutlu
11°C
Salı Açık
10°C
Çarşamba Açık
12°C
SON DAKİKA
Türkçe İlk Okuma Yazma Ders Kitaplarında Ses, Harf ve Rakamların Öğretimine İlişkin Elektronik Dokümanlar Yayınlandı
Ülke Geneli Ortak Sınav Soruları ve Cevapları Yayımlandı
2024-2025 Bilim ve Sanat Merkezleri Öğrenci Tanılama ve Yerleştirme Kılavuzu Yayımlandı
Öğretmenlere Sınav Görevi
2024 Yılı Sözleşmeli Öğretmenlik Tercih ve Atama Kılavuzu
MEB’in 20.000 Sözleşmeli Öğretmen Alımına İlişkin Basın Açıklaması
MEB, Açık Öğretim Kurumları Yönetmeliği’ni Yayımladı
ÖĞRETMENLİK MESLEĞİ KANUNU Yayımlandı
MEB, Hayat Boyu Öğrenme Kurumları Yönetmeliğinde Değişiklik Yaptı
“Ek Ders Modülü” Konulu Resmi Yazı (14 Ekim 2024)
Yeni Öğretmenlik Meslek Kanunu’nun Tüm Maddeleri
e-Yaygın Sisteminde Kurs Sonu İşlemlerinin Yapılması
Okuma Yazma Kurslarında Öğretici Görevlendirme (Resmi Yazı)
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı
TSK, Muvazzaf Subay Alacak (Son Başvuru: 20 Ekim 2024)
İYEP Uygulama Takvimi Yayımlandı
MEB’den MTSK Yönetmeliğine İlişkin Açıklamalar
MEB, “Bakanlık Müfettiş Yardımcısı” Alımı Duyurusu Yayımladı
İlkokullar İçin Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlikleri Öğretmen Kılavuz Kitapları Yayımlandı
Yaygın Eğitim Kurslarına Kursiyer Kayıtları ile ilgili Resmi Yazı
Yeni Eğitim Döneminde “ORTAK SINAV”ın Kapsamı Genişletildi
MEB, “Liseye Hoş Geldin” Kitapçıkları Hazırladı
2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı Okula Uyum Eğitimlerine İlişkin Kılavuzlar
Açık Öğretim Lisesi Sınavları Duyurusu
Eylül 2024 Öğretmenlerin Senebaşı Mesleki Çalışmaları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

“Okul Ortaklığı Programı” Başlıyor.

“Okul Ortaklığı Programı” Başlıyor.
A+
A-

Millî Eğitim Bakanlığınca okullar arasındaki farklılıkların azaltılarak fırsat eşitliğinin sağlanması kapsamında okullar arasındaki iş birliği ve destekle eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak, üreten ve paylaşan dinamik okullar anlayışını geliştirmek, öğrenciler arasında bilgi, kültür, sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma, dayanışma gibi konuları paylaşmak ve geliştirmek amacıyla “Okul Ortaklığı Programı” başlatılıyor.

Programla, farklı eğitim tecrübelerine ve kaynaklara sahip okulların bu tecrübelerini ortak okuluyla paylaşarak ortak öğrenme ve öğretme süreçleri planlama, ortak eğitimler düzenleme, ortak sosyal faaliyetler ve projeler gerçekleştirme gibi eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmeleri hedefleniyor. Ayrıca eğitim öğretimin niteliğini artıracak ortak faaliyetlerle deneyimlerin paylaşılması, olumlu örneklerin hayata kazandırılması ve öğrenme topluluklarının oluşturulması amaçlanıyor. Programla öğrenci ve öğretmenlerde eğitim geleneği, proje tecrübeleri, bilgi, deneyim, kurum kültürü ve değer paylaşımların karşılıklı olarak aktarılması, bu programın en önemli amaçları arasında yer alıyor.
Ortaöğretim Genel Müdürlüğüne bağlı Anadolu, fen ve sosyal bilimler liselerinin okul yöneticileri, öğretmen, öğrenci ve velilerini kapsayan okul ortaklığı programında yer alan okullar, farklı illerden seçildi.
Okul ortaklığı programı kapsamında okullar bilgi paylaşımı ve ortak çalışmalar yaparak çevrim içi ya da yüz yüze toplantılar ve buluşmalar gerçekleştirecek. Akademik, sosyal, kültürel, sanatsal alanlarda başarılı uygulama örnekleri olan okullar, ortak okulu ile çalışılacağı konulara uygun olacak şekilde yazılı, görsel ve dijital materyal gibi kaynakları paylaşacak.
Okulların ortak çalışma yapacakları konular
Okulların ortak çalışma yapacakları konular arasında “akademik başarıyı artırma çalışmalarını ortaklaşa planlama ve uygulama”, “öğretmenlere yönelik ortak eğitimler düzenleme”, “patent, faydalı model, marka, tasarım tescili alma sürecinde iş birlikli çalışmalar yürütme”, “destekleme ve yetiştirme kurslarına yönelik ortak çalışmalar yürütme”, “zümrelerin kullandığı öğretim yöntem ve tekniklerine yönelik paylaşımda bulunma”, “toplum hizmeti çalışmaları ve sosyal sorumluluk projeleri yürütme” gibi başlıklar yer alıyor.
“Eğitimde fırsat eşitliği, odak noktamızı oluşturuyor”
Konuya ilişkin bir değerlendirme yapan Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, şunları söyledi: “Göreve geldiğimiz ilk günlerden bu yana eğitimde fırsat eşitliğinin bizim odak noktamızı oluşturduğunu açıklamıştık ve bunu hemen her platformda dile getiriyorum. Eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek için okullar arası imkân farklılıklarını minimize etmek, temel hedeflerimizden birini teşkil etmektedir. Bu kapsamda hayata geçireceğimiz uygulamalardan biri de Ortaöğretim Genel Müdürlüğümüzce başlatılan ‘Okul Ortaklığı Programı‘dır.
Bu programla okullar arasındaki farklılıkların azaltılarak fırsat eşitliğinin sağlanmasına katkı sunmayı amaçladıklarını dile getiren Özer, “Bu sayede okullar arasındaki iş birliği ve desteği artırarak eğitim öğretim sürecine katkı sağlamak, üreten ve paylaşan dinamik okullar anlayışını geliştirmek, öğrenciler arasında bilgi, kültür, sevgi, saygı, sosyal sorumluluk, yardımlaşma, dayanışma gibi konuları paylaşmak ve geliştirmek büyük önem taşıyor.” ifadelerini kullandı.
Programla, farklı eğitim tecrübelerine ve kaynaklara sahip okulların bu tecrübelerini ortak okuluyla paylaşacağını belirten Özer, sözlerine şöyle devam etti: “Okullarımızın ortak öğrenme ve öğretme süreçleri planlama, eğitimler düzenleme, ortak sosyal faaliyetler ve projeler gerçekleştirme gibi eğitim öğretim faaliyetlerini yürütmeleri hedeflenmektedir. Genel amaç, eğitim öğretimin niteliğini artıracak ortak faaliyetler gerçekleştirmek, deneyimleri paylaşmak, olumlu örnekleri hayata kazandırmak, öğrenme toplulukları oluşturmaktır. Öğrenci ve öğretmenlerde eğitim geleneği, proje tecrübeleri, bilgi, deneyim, kurum kültürü ve değer paylaşımının karşılıklı olarak aktarılması, bu programın en önemli amaçlarındandır.
Okul ortaklığı programı 4 yıl süreli olacak ve 4. yılın sonunda ortak okullarda değişiklik yapılabilecek.
Okul Ortaklığı Programı Uygulama Kılavuzu da il, ilçe ve okullara duyuruldu.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: MEBDUYURULAR