mebduyurular, meb, duyuru, eğitim, okul, sınav, takvim, okulöncesi, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, öğrenci, öğretmen, veli, yönetici, idareci, atama, kpss, ösym, bakan, personel, milli eğitim, tayin, ekys, kitap, okullar ne zaman açılacak, ekders, mahmut özer, mebpersonel, memur, memurlar, ajans, kamu, haber
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
SON DAKİKA
Öğretmenler, Haziran Dönemi Mesleki Çalışma Programına İstedikleri İllerde Katılabilecek
15 Bin Sözleşmeli Öğretmen Alımına İlişkin Sözlü Sınav Duyurusu Yayımlandı
2024 YLSY Kapsamında Yurt Dışında Öğrenim Görmeye Hak Kazananlar Belli Oldu
BİLSEM Öğretmen Atama Sonuçları
Çoklu Yabancı Dil Eğitim Modeli Kapsamına Alınacak Okullara İlişkin Başvuru ve Uygulama Kılavuzu
Öğretmenlere Sınav Görevi
Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alan İlkokul ve Ortaokullara Başvuru Kılavuzu Yayımlandı
Öğretmenlerin İller Arası İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları (2025)
2025 Yılı İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı (İOKBS) Sınav Sonucu
Evde Eğitim Hizmetleri Kılavuzu Yayımlandı
Selçuk Üniversitesi 31 Personel Alım İlanı (Son Başvuru: 09 Haziran 2025)
Öğretmenlere Sınav Görevi
2025 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Başvurusuna İlişkin Sıra Bilgileri Yayımlandı
Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Sonuçları
Yetenek Sınavıyla Öğrenci Alan Okullara Başvuru Kılavuzu Yayımlandı
İl Millî Eğitim Müdürlükleri Araştırma Geliştirme Birimleri Yönergesi Güncellendi
Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne 27 Personel Alım İlanı (Son Başvuru: 28 Mayıs 2025)
Manisa Celal Bayar Üniversitesi’ne 178 Personel Alınacak (Son Başvuru: 29.05.2025)
Öğrenci ve Öğretmenler İçin “SU VERİMLİLİĞİ EĞİTİM SETLERİ” Hazırlandı
2025 Yılı Sözleşmeli Öğretmenlik Sözlü Sınavına Alınacak Adayların Sonuç Bilgisi ve Alan Bazlı Taban Puanlar
MEB, 237 Kursu Kaldırdı
Öğretmenlere Sınav Görevi
Vakıflar Genel Müdürlüğü 78 Personel Alımı (Son Başvuru: 20 Mayıs 2025)
2025 Yılı Öğretmenlerin İl İçi İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu
MEB Sözleşmeli Bilişim Personeli Alımı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Depremzede Öğrencilerin Sınıf Geçme Notunda, İki Dönemde Aldıkları En Yüksek Puanı Esas Alınacak

Depremzede Öğrencilerin Sınıf Geçme Notunda, İki Dönemde Aldıkları En Yüksek Puanı Esas Alınacak
A+
A-

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, tüm illerde olduğu gibi deprem bölgesindeki okullarda da ikinci ara tatilinden sonra eğitim öğretimin başlandığını belirterek, “Millî Eğitim Bakanlığı olarak eğitim öğretimi normalleştirmek için 6 Şubat tarihinden itibaren çok hızlı davrandık ve deprem bölgesindeki etkilenme durumlarına göre illeri üç kategoriye ayırdık. Kilis, Diyarbakır ve Şanlıurfa’da 1 Mart tarihi itibarıyla eğitim öğretimi başlattık. Gaziantep, Osmaniye ve Adana’da 13 Mart’ta eğitim öğretimi tüm merkez ve ilçelerin tamamında başlattık. Depremden en fazla etkilenen Kahramanmaraş, Adıyaman Malatya ve Hatay’da ise hazır olan ilçelerde 27 Mart tarihi itibarıyla eğitim öğretimi başlattık. Bu kapsamda Malatya’da sekiz ilçe, Kahramanmaraş’ta iki ilçe, Hatay’da yedi ilçe, Adıyaman’da da beş ilçe, 27 Mart tarihi itibarıyla eğitim öğretime başladı. Daha sonra da eğitim öğretime başlamayan diğer ilçelerdeki eğitim öğretime başlama sürecini valiliklerimize bıraktık. Valiliklerimiz ilçelerin hazır durumuna göre sadece okulların sağlamlığı değil ilçelerdeki hayatın akışının normalitesine göre kararlar aldılar. Bu kapsamda Malatya’da 3 Nisan tarihi itibarıyla tüm ilçelerde eğitim öğretim başladı. Kahramanmaraş’ta 10 Nisan itibariyle tüm ilçeler eğitim öğretim başladı. Hatay’da İskenderun’da 3 Nisan, Belen, Hassa ve Kumlu da 10 Nisan’da eğitim öğretim başladı. Yani 10 Nisan’dan sonra sadece Hatay ve Adıyaman’da kapalı olan ilçelerimiz vardı. Bugün itibariyle artık deprem bölgesindeki tüm ilçelerde eğitim öğretim başlamış oldu.” dedi.

Deprem nedeniyle diğer illere nakil yaptıran öğrencilerden 35 bin 694 kişi kendi illerine geri döndü

Deprem bölgesinde okulları açarak eğitim öğretimi normalleştirdiklerine vurgu yapan Özer, “Deprem bölgesinde eğitim öğretimi normalleştirdikçe naklini alan öğrencilerimiz de bölgeye dönmeye başladı şu an itibarıyla 35 bin 694 öğrenci nakillerini geri kendi illerine aldırdılar. Burada en fazla nakil Kahramanmaraş’ta; 9 bin 522. İkinci sırada Hatay var, Hatay en fazla etkilenen il olmasına rağmen 6 bin 175 öğrenci nakillerini geri aldı.  Gaziantep’te 6 bin 649 öğrenci, Malatya’da 3 bin 906 öğrenci ve Adıyaman’da 3 bin 282 öğrenci kendi illerine geri döndüler. Ben inanıyorum ki oradaki eğitim öğretimi normalleştirdikçe, daha güçlü hale getirdikçe naklini alan öğrenciler doğal olarak kendi illerine geri dönecekler.

Deprem bölgesindeki öğrencilere 1 Ağustos-1 Eylül’de telafi programı

16 Haziran tarihinden itibarın 2022-2023 eğitim öğretim yılının sona ereceğini hatırlatan Bakan Özer, şunları söyledi: “On ildeki öğrencilerimizin öğrenme kayıplarını telafi etmek için 1 Ağustos-1 Eylül tarihlerinde telafi programı yapacağız. Onların hazırlıkları da tamamlandı. Gerekli materyaller hızlı bir şekilde basım sürecine gitti. Bir de 2023-2024 eğitim öğretim yılı başladığı zaman bir aylık sürede bu telafi programına devam edeceğiz. Yani buradaki öğrencilerimizin öğrenme kayıplarını telafi etmek için yaklaşık iki aylık bir telafi programının hazırlıkları tamamlandı.

Depremzede öğrencilerin sınıf geçmede, her iki dönemde aldığı en yüksek puan esas alınacak

Telafi programının isteğe bağlı olduğunu belirten Özer, depremzede öğrenciler için devam mecburiyetinin kaldırıldığını da hatırlatarak bakanlık olarak öğrencilere psikososyal sağlamlıklarını güçlendirmek için her türlü desteği verdikleri söyledi.

Özer, şöyle devam etti: “Bu süreçte eğitim öğretimi normalleştirmek, bu süreçte müfredata dayalı bir eğitim vermenin ötesinde psikoeğitim vermeyi amaçladık. Yani çocuklarımızın o travmadan hızlı bir şekilde kurtulmaları bizim en önemli önceliğimizdi. Bunun için sınıf geçme sistemiyle ilgili de bir çalışma yaptık. İnşallah on ilimizdeki öğrencilerimizi mağdur etmeyecek şekilde özellikle ikinci dönemdeki gecikmeleri de dikkate alarak ikinci dönem notlarını birinci notlarından düşük olması durumunda birinci dönem notunun geçerli olacağı ama ikinci dönem notunun birinci dönem notundan daha yüksek olması durumunda ortalamanın söz konusu olacağı yani öğrencinin lehinde bir yaklaşımı inşallah yakında kamuoyuna duyuracağız.

Deprem bölgesindeki LGS ve YKS hazırlık kurslarına yaklaşık 150 bin öğrenci katılıyor

Deprem bölgesinde sınava girecek öğrencilere ilişkin bir soru üzerine Özer, on ilde sekizinci sınıfta öğrenim gören yaklaşık 256 bin öğrenci olduğunu belirterek bu öğrencilerin isterlerse bulundukları ilde ya da tercih ettikleri başka bir ilde sınava rahatça girmeleri için olanak sağlandığını belirtti.

Bu kapsamda deprem bölgesindeki 67 bin 25 öğrencinin farklı illerde sınava girme tercihinde bulunduğunu belirten Özer, LGS ve YKS’de ikinci dönem müfredatının kapsam dışı bırakıldığını anımsattı. Özer, öğrencilere tavsiyelerine ilişkin soruyu şöyle yanıtladı:

Hepsine başarılar diliyorum. Öğrencilerimizi desteklemek için siz de biliyorsunuz on ilde 3 bin 405 noktada destekleme ve yetiştirme kursu açtık. Sadece LGS için değil, YKS için de açtık. Ve mezun olup tekrar YKS sınavına girecek öğrencilerimiz de bu kurslardan yararlanabiliyorlar. Biz Millî Eğitim Bakanlığı olarak her türlü desteği verdik öğrencilerimize. Millî Savunma Bakanlığımızla Hatay’da NATO çadırları oluşturduk. Yine Enerji Bakanlığımızla birlikte geminin içerisinde LGS ve YKS’ye hazırlanan öğrencilerimiz için kurslar düzenledik.

Afet bölgesinde yaklaşık 150 bin on ikinci sınıf öğrencisi bulunduğunu da sözlerine ekleyen Bakan Özer, ÖSYM’nin aldığı kararla onların da isterlerse kendi illerinde isterlerse başka bir şehirde sınava girebileceklerini hatırlattı. LGS ve YKS destek noktalarına ilişkin bilgi veren Özer, “Kurslara yaklaşık 150 bin öğrenci katıldı. 20-30 binle başladık ama giderek arttı. Önümüzdeki günlerde de çok daha fazla artacak. Bir de öğrencilerimize ders materyallerini, diğer yardımcı kaynakların hepsini tekrar bastırarak ulaştırdık. En son geçen hafta içerisinde yaklaşık 30 milyon yardımcı kaynağı bölgedeki öğrencilerimize gönderdik. Oradaki öğrencilerimizin herhangi bir dezavantaj yaşamamaları için her türlü çabayı sarf ediyoruz.” dedi.

Deprem bölgesinde olağanüstü koşullarda çalışmaların yürütüldüğünü ifade eden Özer, “Uluslararası literatüre de bakarsanız olağanüstü afetlerde birinci öncelik eğitimdir. Eğitimi normalleştirdiğiniz zaman hayat normalleşir. Onun için orada da öğrencilerimizin öğretmenleriyle buluşmalarını sağlamak için her türlü imkânı kullandık. Çadırlardan, konteynerlerden, bulundukları, konakladıkları tüm noktalardan öğrencilerimizi ücretsiz bir şekilde taşıdık, ücretsiz yemek verdik ve tekrar ücretsiz şekilde konakladıkları mekânlara taşıdık.” ifadelerini kullandı.

45 bin öğretmen ataması için sözlü sınav sonuçlarının açıklandığının hatırlatılması üzerine Özer, “45 bin öğretmen atamasına çıktık, Sayın Cumhurbaşkanımız açıkladı. Aslında bu 45 bin öğretmen ataması son 20 yılın tek seferdeki en yüksek ataması. İnşallah 8 Mayıs itibarıyla bu atamaları gerçekleştireceğiz. Ve yüzde 50’sinin üzerinde öğretmeni bu on ilimizdeki restorasyon çalışmalarına destek olmak için görevlendireceğiz. Yani ağırlığı deprem bölgesine vereceğiz.” diye konuştu.

Öğretmenlerin bulundukları yerde 3 yıl süreyle görev yapacaklarını dile getiren Özer, büro personeli,  avukat, mühendis, diyetisyen ve hemşire olmak üzere toplam 5 bin memur alımı yapıldığını burada da önceliğin deprem bölgesine verildiğini belirtti. Özer, “Yani kaynaklarımızın tamamını buradaki öğrencilerimiz için, öğretmenlerimiz için, eğitim kurumlarının normalleşmesi, hızlı bir şekilde ayağa kalkması için kullanıyoruz.” dedi.  Bu sene içinde bir ek öğretmen ataması söz konusu olup olmayacağının sorulması üzere Özer, “Önce şu atamayı yapalım. Sonra bakarız inşallah.” yanıtını verdi.

 

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.