mebduyurular, meb, duyuru, eğitim, okul, sınav, takvim, okulöncesi, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, öğrenci, öğretmen, veli, yönetici, idareci, atama, kpss, ösym, bakan, personel, milli eğitim, tayin, ekys, kitap, okullar ne zaman açılacak, ekders, mahmut özer, mebpersonel, memur, memurlar, ajans, kamu, haber
DOLAR
32,4758
EURO
34,8392
ALTIN
2.440,13
BIST
10.082,77
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Az Bulutlu
23°C
Ankara
23°C
Az Bulutlu
Salı Hafif Yağmurlu
18°C
Çarşamba Az Bulutlu
18°C
Perşembe Az Bulutlu
17°C
Cuma Az Bulutlu
16°C
SON DAKİKA
Yurt Dışında Görevlendirilecek Okutman ve Öğretmenlerin 2024 Yılında Yapılan Mesleki Yeterlilik Sınav Sonuç Bilgileri
6 Şubat 2023 Tarihinde Meydana Gelen Depremler Sonrasında İller Arası Yer Değiştiren Öğretmenlere Deprem Öncesinde Görev Yaptıkları İllere İsteğe Bağlı Yer Değiştirme Duyurusu
Yeni Müfredat Taslağı, Kamuoyunun Görüşüne Açıldı
ASHB, 45 Personel Alım İlanı (Son Başvuru: 10 Mayıs 2024)
MSB, 1.829 Sürekli İşçi Alacak (Son Başvuru: 29 Nisan 2024)
2024 Yılı Bilsem Öğretmen Alımı Kapsamında Bölge Sözlü Sınav Randevu Bilgisi
2024 Bursluluk Sınavının Soru Kitapçıkları ve Cevap Anahtarları
LGS Kapsamındaki Merkezi Sınava Yönelik Örnek Sorular
17 Üniversiteden Ortak Bildiri
GSB, 2024 Yılı Eğitim Görevlisi Alım İlanı
Sözleşmeli Öğretmen, Askeri üniforma ile GBT sorgusu yaptı! Nedenini açıkladı!
BİLSEM’lerde Bireysel Değerlendirme Uygulamaları 27 Mayıs’ta Başlayacak
Görevde Yükselme Suretiyle Atama Sonuçları Açıklandı
1 İl Milli Eğitim Müdürü Görevden Alındı
Açık Öğretim Kurumları (AÖL-AÖO) 2.Dönem Sınav Sonuçları Açıklandı.
YÖK’ten ​​Sudanlı ve Filistinli ​yükseköğretim öğrencilerine koşulsuz yatay geçiş hakkı verildiği iddialarına ilişkin açıklama
Orman Genel Müdürlüğü 2024 Yılı 20 Adet Sözleşmeli Mühendis (Orman Mühendisi) Alım İlanı (Son Başvuru: 09/05/2024)
Orman Genel Müdürlüğü 2024 Yılı 124 Adet Sözleşmeli Personel Alım İlanı (Son Başvuru: 26 Nisan 2024)
2024 Yılı BİLSEM’lere Öğretmen Seçimi Sözlü Sınavına Katılmaya Hak Kazananlar
Okul Öncesi, İlkokul ve Ortaokul Öğrencileri İçin ARA TATİL ETKİNLİK KİTAPLARI Yayımlandı
660 Gönüllü Kamp Lideri Alımı
Polis Meslek Yüksekokullarına 7.500 Polis Alınacak (Son başvuru: 14.04.2024)
Öğretmenlere 4 Sınav Görevi
Sorumluluk Sınavlarında Kimler Görevlendirilir ve Ek Ders Ücreti Alır mı? (MEB Görüş Yazısı)
2024 Yılı Özel Program ve Proje Uygulayan Eğitim Kurumlarına Yönetici Görevlendirme Sonuçları
TÜMÜNÜ GÖSTER →

Danıştay, Öğretmenlik Kariyer Basamaklarına İlişkin Yönerge hakkında karar verdi

Danıştay, Öğretmenlik Kariyer Basamaklarına İlişkin Yönerge hakkında karar verdi
A+
A-

Danıştay 2. Dairesi, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Eğitim Programına İlişkin Yönerge’nin “Mesleki gelişim çalışması” başlıklı 8. maddesinin yürütmesinin durdurulması istemini reddetti.

Türk Eğitim-Sen, 13 Mayıs’ta yürürlüğe giren Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Eğitim Programına İlişkin Yönerge’nin, “Mesleki gelişim çalışması” başlıklı 8. maddesinin, Yönetmelik ve Kanunda olmayan bir düzenlemeyle uzman öğretmen ve başöğretmenliğe başvuracak adaylara başvuru şartı olarak yeni bir kriter getirdiğini ileri sürerek, maddenin iptali ve yürütmenin durdurulması istemiyle Danıştay 2. Dairesine dava açtı.

İlk olarak yürütmenin durdurulması talebini değerlendiren Daire, bunu oy birliğiyle reddetti.

Danıştay 2. Dairesinin kararının gerekçesinde, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Eğitim Programına İlişkin Yönerge’nin iptali ve yürütmesinin durdurulması istenen “Mesleki gelişim çalışması” başlıklı 8. maddesinde, başöğretmenlik ve uzman öğretmenliğe başvuracaklarda aranan şartlara yer verildiği hatırlatıldı.

Kararda, “Uzman öğretmen ve başöğretmen unvanı için öngörülen mesleki gelişim çalışmalarında ve eğitim programında, eğitim hizmetlerinin gereklerine uygun olarak günün değişen ve gelişen şartları doğrultusunda güncellenme ihtiyacı olabileceği açıktır. Nitekim, Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği hükümleri çerçevesinde, söz konusu mesleki gelişim çalışmalarına ve eğitim programına ilişkin usul ve esaslar, Öğretmenlik Kariyer Basamakları Mesleki Gelişim Çalışmaları ve Eğitim Programına İlişkin Yönerge ile belirlenmiş olup, yönerge ekinde de eğitim programına ve mesleki gelişim çalışmalarına yönelik ayrıntılı düzenlemeler yer almıştır.” açıklamasına yer verildi.

Yönerge ile 7354 sayılı Öğretmenlik Meslek Kanunu ve Aday Öğretmenlik ve Öğretmenlik Kariyer Basamakları Yönetmeliği hükümleri kapsamı ve sınırları çerçevesinde, üst hukuk normlarının uygulanmasına yönelik olarak, ikincil bir düzenleme yapıldığı vurgulanan gerekçede, “Dava konusu olan düzenlemede, kamu yararına, hizmet gereklerine ve üst hukuk normlarına aykırılık görülmemiştir.” tespitinde bulunuldu.

Gerekçede, daha önce Danıştay tarafından benzer bir konuda, 5 Şubat 2021 tarihli Milli Eğitim Bakanlığına Bağlı Eğitim Kurumlarına Yönetici Seçme ve Görevlendirme Yönetmeliği’nin “Eğitim Yönetimi Sertifika Programı” başlıklı 14. maddesinin yürütmesinin durdurulmasının isteminin reddedildiği anımsatıldı.

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: MEBDUYURULAR