mebduyurular, meb, duyuru, eğitim, okul, sınav, takvim, okulöncesi, ilkokul, ortaokul, lise, üniversite, öğrenci, öğretmen, veli, yönetici, idareci, atama, kpss, ösym, bakan, personel, milli eğitim, tayin, ekys, kitap, okullar ne zaman açılacak, ekders, mahmut özer, mebpersonel, memur, memurlar, ajans, kamu, haber
DOLAR
34,2714
EURO
37,4959
ALTIN
2.928,60
BIST
8.876,22
Adana Adıyaman Afyon Ağrı Aksaray Amasya Ankara Antalya Ardahan Artvin Aydın Balıkesir Bartın Batman Bayburt Bilecik Bingöl Bitlis Bolu Burdur Bursa Çanakkale Çankırı Çorum Denizli Diyarbakır Düzce Edirne Elazığ Erzincan Erzurum Eskişehir Gaziantep Giresun Gümüşhane Hakkari Hatay Iğdır Isparta İstanbul İzmir K.Maraş Karabük Karaman Kars Kastamonu Kayseri Kırıkkale Kırklareli Kırşehir Kilis Kocaeli Konya Kütahya Malatya Manisa Mardin Mersin Muğla Muş Nevşehir Niğde Ordu Osmaniye Rize Sakarya Samsun Siirt Sinop Sivas Şanlıurfa Şırnak Tekirdağ Tokat Trabzon Tunceli Uşak Van Yalova Yozgat Zonguldak
Ankara
Çok Bulutlu
22°C
Ankara
22°C
Çok Bulutlu
Pazartesi Az Bulutlu
22°C
Salı Açık
21°C
Çarşamba Hafif Yağmurlu
14°C
Perşembe Az Bulutlu
14°C
SON DAKİKA
e-Yaygın Sisteminde Kurs Sonu İşlemlerinin Yapılması
Okuma Yazma Kurslarında Öğretici Görevlendirme (Resmi Yazı)
Öğretmenlik Mesleği Kanunu Teklifi, TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştı
TSK, Muvazzaf Subay Alacak (Son Başvuru: 20 Ekim 2024)
İYEP Uygulama Takvimi Yayımlandı
MEB’den MTSK Yönetmeliğine İlişkin Açıklamalar
MEB, “Bakanlık Müfettiş Yardımcısı” Alımı Duyurusu Yayımladı
İlkokullar İçin Biçimlendirici Değerlendirme Etkinlikleri Öğretmen Kılavuz Kitapları Yayımlandı
Yaygın Eğitim Kurslarına Kursiyer Kayıtları ile ilgili Resmi Yazı
Yeni Eğitim Döneminde “ORTAK SINAV”ın Kapsamı Genişletildi
MEB, “Liseye Hoş Geldin” Kitapçıkları Hazırladı
2024 – 2025 Eğitim Öğretim Yılı Okula Uyum Eğitimlerine İlişkin Kılavuzlar
Açık Öğretim Lisesi Sınavları Duyurusu
Eylül 2024 Öğretmenlerin Senebaşı Mesleki Çalışmaları
İlkokul 1. Sınıf ve Ortaokul 5. Sınıf Şubelerinin Belirlenmesi
Öğretmenlere Sınav Görevi
Öğretmenlerin Mazerete Bağlı Yer Değiştirme Talepleri Karşılandı
Her İkisi de Sözleşmeli Personel Mevzuatına Tabi Olarak Görev Yapan Öğretmen Eşlerin Aile Birlikteliğine Bağlı İller Arası Yer Değiştirme Duyurusu
2024-2025 Eğitim Öğretim Yılında Bilim ve Sanat Merkezlerinde Eğitim Alacak Öğrencilerin Bireysel Değerlendirme Sonuçları
Türk Öğrencilerin Yabancı Ülkelerde Öğrenimleri Hakkında Yönetmelik
MEB’den Tüm Türkiye’de Ek Ders Ödemelerinde Uygulama Birliği Resmi Yazısı
Halk Eğitimi Kurslarına Sınırlama Getirildi. İşte Resmi Yazı
11 İlin Milli Eğitim Müdürü Değişti
MEB Taşıma Yoluyla Eğitime Erişim Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik
Özel Okul ve Kursların Ücretsiz Kontenjanlarına Merkezi Yerleştirme için Başvurular Başladı
TÜMÜNÜ GÖSTER →

MEB, İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı Yaptı.

MEB, İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı Yaptı.
A+
A-

Millî Eğitim Bakanlığınca dünyada ve Türkiye’de olumsuz etkileri yaşanan iklim değişikliği sorununa karşı çözüm önerileri ortaya koymak ve bu çözüm önerilerine uygun eylem planı oluşturmak amacıyla “İklim Değişikliği Eylem Planı Çalıştayı” Bakan Yardımcısı Petek Aşkar’ın katılımıyla Ankara’da başladı.

Başkent Öğretmenevinde Bakanlığın merkez ve taşra teşkilatı birimlerinden, akademisyenlerden ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığından ilgili uzmanların katılımıyla gerçekleşen çalıştay, 18 Mart tarihine kadar sürecek.
Çalıştay kapsamında altı konu başlığı belirlendi. Buna göre; “İklim değişikliği ve iklim değişikliğinin çevre, toplum ve halk sağlığı üzerine etkileri”, “Enerji verimliliği ve enerji tasarrufu”, “Su kaynaklarının korunması ve su tasarrufu”, “Hava, su ve toprak kirliliği”, “Geri dönüşüm ve sıfır atık”, “İklim değişikliği sonucunda olunabilecek afetler ve bu afetlere karşı alınabilecek önlemler” şeklinde belirlenen konu başlıklarına çözüm önerileri için değerlendirmeler yapılacak.
Çalıştayla dünyada olumsuz etkileri yaşanan iklim değişikliği sorununa karşı çözüm önerileri ortaya koyması ve bu çözüm önerilerine uygun Millî Eğitim Bakanlığı “İklim Değişikliği Eylem Planı” oluşturulması, Bakanlık birimlerini kapsayacak bir iş birliği içinde planlanan eylemlerin gerçekleştirilmesi, paydaş kurumlar ile ortak çalışmalar planlamak ve ortak çözüm önerileri geliştirilmesi hedefleniyor.
Böylece Bakanlık bünyesindeki bütün okul ve kurumlarda iklim değişikliği farkındalığının artırılması, önleyici eylemlerin belirlenmesi ve bunların uygulanması; öğrencilerin iklim değişikliği konusunda sorumluluklarını bilen ve yerine getiren bireyler olarak yetişmesine katkı sunulması amaçlanıyor.
Çalıştayın açılışında konuşan Millî Eğitim Bakan Yardımcısı Petek Aşkar, insan kaynaklı iklim değişikliği konusunun kitlesel imha silahlarından daha da önemli bir tehdit unsuru olduğuna dikkati çekerek “Çocuklarımız ve gençlerimiz açısından ele alacak olursak iklim değişikliği tüm çocuklar ve gençler için sağlık, beslenme, eğitim, gelişim, hayatta kalma ve potansiyel gelecekleri için bir tehdit oluşturmaktadır. Dolayısıyla ele almamız gereken en önemli noktalardan biri çocuklarımızı ve gençlerimizi korumak ve onlara daha iyi bir dünya bırakmak için tedbirlerimizi almaktır.” dedi.
Öğrencilerimizi güçlendirmek için gereken ne ise yapmaya hazır olduklarını dile getiren Aşkar, “Ortaokulların 7 ve 8. sınıflarında haftada 2 ders saati olarak okutulan ‘Seçmeli Çevre Eğitimi’ dersi güncellenmiştir. Bu kapsamda, dersin adı ‘Çevre Eğitimi ve İklim Değişikliği’ olarak değiştirilmiştir. Ayrıca 7 veya 8. sınıflarda haftada 2 saat seçmeli olarak okutulan ‘Çevre Eğitimi’ dersi, 2022-2023 eğitim öğretim yılından itibaren okutulmak üzere 6, 7 ve 8. sınıflarda 2 saat yine seçmeli olarak okutulması kararı alınmıştır. Bu kapsamda geleceğe yapılan uzun vadeli bir yatırım olarak çevre ve iklim değişikliği eğitimi, müfredatta daha geniş yer bulacak.  Ortaöğretimde de benzer çalışmalar devam etmektedir. Çevre Bilimi ve Yönetimi Öğretim Programı hazırlandı. Bu programın konuları içinde atmosfer ve iklim değişikliği, biyoçeşitliliğin korunması, su ve yaşam, toprak ve yaşam yer almaktadır. Seçmeli ders hazırlıkları da devam etmektedir.” diye konuştu.
Çevre bilincini geliştirmek ve okullarda geri dönüşüm kültürünü yaygınlaştırmak için Bakanlık tarafından yürütülen projeler hakkında da bilgi veren Aşkar şöyle devam etti: ” ‘Kütüphanesiz Okul Kalmayacak’ ve  ‘Sıfır Atık’ projelerinin birleştirilmesi ile tüm illerimizde geri dönüşüm yoluyla 318 kütüphane yapıldı. Tüm illerimizde geri dönüşüm yoluyla oluşturulmuş en az bir kütüphane bulunmaktadır. Bakanlığımıza bağlı okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenlerin iklim değişikliği ve çevre konusundaki bilgilerini artırmak amacıyla iki eğitim programı, Öğretmen Bilişim Ağı üzerinden tüm öğretmenlerin erişimine açıldı. 82 bin 455 öğretmenimiz, ‘İklim Değişikliği ve Çevre’ eğitimi almıştır. ‘Atık Yönetimi ve Sıfır Atık’ eğitimi alan öğretmen sayımız ise 82 bin 630’dur.
Bakanlığın tüm birimlerinin konuya yoğun bir biçimde odaklandığını dile getiren Aşkar, çalıştay vasıtası ile hazırlanacak eylem planının yol gösterici olacağını kaydetti.
Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yukarıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

error: MEBDUYURULAR