Milli Eğitim Bakanlığı Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan GÜR görevden alındı. Serkan Gür’ün görevden alınmasına uzanan süreç, Bursa’daki liselerinde üretilen çadırların, Gaziantep’ten satın alınarak üzerlerine logo basılması için yeniden kente getirildiği iddiası ile başladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın imzasını taşıyan görevden alma kararı, 12 Mart tarihli Resmi Gazete’de yayımlandı.
Serkan Gür’ün görevden alınmasına uzanan süreç, Bursa’da meslek liselerinde üretilen çadırların Gaziantep’ten satın alınarak üzerlerine logo basılması için yeniden kente getirildiği iddiası ile başladı.
İddiaya göre o çadırlar, logo basıldıktan sonra deprem bölgesine gönderildi.
Milli Eğitim Bakanlığı da bu iddia üzerine soruşturma başlatmıştı.
NE OLMUŞTU?
Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, 18 Şubat’ta Bursa Ömer Halisdemir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde depremzedelere çadır üretmek için atölyeler kurulduğunu, metal aksamların bu okuldaki atölyelerde üretildiğini, kumaş malzemesinin ise Osmangazi Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin atölyesinde dikildiğini söylemişti. Özer’e göre AFAD standartlarında üretilen 410 adet afet çadırı, tırlara yüklenerek 22 Şubat’ta Bursa’dan deprem bölgesine gönderilmişti.
Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy ise 7 Mart’ta basın toplantısı düzenleyerek Milli Eğitim Bakanlığı’nın halka açıkça yalan söylediğini belirtmişti.
Toy’a göre söz konusu Özer’in Bursa’daki okullarda üretildiğini söylediği çadırlar aslında sırf üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) logo yapıştırılması için Gaziantep’ten Bursa’ya getirtilmiş, işlemin ardından yeniden paketlenip deprem bölgesine gönderilmişti.
Tepkiler üzerine Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), iki gün önce yayınladığı yazılı açıklamada iddia hakkında soruşturma başlatıldığı duyurmuştu.
Milli Eğitim Bakanlığı da dün “Bakanlığımızca, yaklaşık bir ay önce hem eski Bursa İl Milli Eğitim Müdürü Serkan Gür hem de İl Milli Eğitim Müdürlüğündeki diğer bazı personel hakkında iki ayrı inceleme ve soruşturma başlatılmıştır” açıklamasını yapmıştı.
BAKANLIK AÇIKLAMASI
Bakanlık, açıklamasında ayrıca “Yine medyaya yansıyan deprem bölgesinden alınan çadırların, logo basılması, kalite ve yangın dayanıklılık gibi testlerin yapılması için Bursa’ya getirildiği ve yeniden bölgeye gönderildiğine ilişkin iddialar hakkında da Bakanlığımızca ayrı bir soruşturma başlatılmıştır” ifadesini kullanmıştı.
Milli Eğitim Bakanlığı, bugün yaptığı açıklamada ise “Son günlerde bazı basın yayın organlarında yer alan, deprem bölgesinden satın alınan çadırların Bursa’ya getirilerek üzerine logo basıldığı ve yeniden bölgeye gönderildiğine ilişkin iddialar doğru değildir. Söz konusu iddialarla ilgili şikâyetler Bakanlığımıza ulaştıktan sonra konunun incelenmesi için müfettiş görevlendirilmiş ve konunun hassasiyetine binaen şeffaflık ilkesi gereği soruşturma başlatıldığı bilgisi kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bakanlığımıza ulaşan her türlü şikâyet ve iddia detaylı olarak araştırılmaktadır. Bu süreçte Bursa’da soruşturma için görevlendirilen müfettişlerimizin yaptığı tahkikatta söz konusu iddiaların asılsız olduğu tespit edilmiştir” açıklamasını yaptı.